Udruga maslinara Mastrinka osnovana je 2002. godine kao udruga građana s područja grada Kaštela s ciljem promicanja kulture maslinarstva. Od početaka naš rad je usmjeren maslinaru-poljoprivredniku, kojem kroz edukacije, informativne obavijesti i ostale pomoćne aktivnosti pomažemo u svakodnenom radu. Od redovnih aktivnosti izdvojili bi projekte:

Maslinarska komunikacijska platforma
Projekt poticanja civilnog društva sa ciljem umrežavanja poljoprivrednih proizvođača kroz razmjenu informacija te efikasan i pravovremen prijenos relevantnih informacija najnovijim tehnologijama (newsletter, SMS).

AgroSkill
Projekt za edukaciju i razvoj vještina za rad u poljoprivredi kod dugoročno nezaposlenih osoba. Više informacija na stranici projekta.

Maslinske žurnate
Projekt spajanja vlasnika poljoprivrednih zemljišta sa osobama obučenim za rad u poljoprivrednim gospodarstvima u svrhu profesionalne ispomoći pri aktivnostima rezidbe, gnojidbe, zaštite i branja, pri čemu Udruga ustupa vlastite strojeve i opremu.

Jedna smo od najaktivnijih poljoprivrednih udruga u Županiji. Njegujemo suradnju sa ostalim Udrugama iz područja od Dalmacije do Istre te promičemo suradnju sa znanstvno-istraživačkim organizacijama u Hrvatskoj. Iako osnovana sa ciljem promicanja maslinarstva, ova Udruga se trudi biti više te pokušava biti poveznica poljoprivrednih proizvođača različitih agronomskih kultura. Svi dijelimo slične probleme stoga moramo tražiti zajednička rješenja.

Misija

Postati centralno mjesto za educiranje i informiranje maslinara, promoviranje maslinovog ulja i maslinovih prađevina, te povezivanja poljoprivrednih proizvođača i ostalih srodnih organizacija.

Vizija

Uspostavljen funkcionalan model održive poljoprivredna proizvodnje, postignut udruživanjem, većom razinom integracije proizvođača, distribuiranim dobavljačkim lancem te efikasnom dijalogom sa poljoprivrednim potpornim institucijama i nadležnim ministarstvom.

Partneri i sponzori