Edukacije

savjetodavna

U suradnji sa Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Savjetodavnom službom (podružnica Kaštela), te Zavodom za zaštitu bilja redovito organiziramo predavanja stručnjaka na teme vezane uz maslinarstvo i uljarstvo (zaštita od štetočinja, preporuke stručnjaka i nova saznanja, briga za maslinik, vrste maslina i njihove osobine, čuvanje i prerada maslina, skladištenje ulja, i mnoge druge) te također organiziramo predavanja i na vezane teme kao financiranje OPG-ova iz Europske unije te organizacija proizvodnje kroz zadruge.

Redovito organiziramo radionice i praktikume na teme radova u masliniku. U suradnji sa Savjetodavnom službom vršimo SMS obavještavanje o stanju na terenu te koje se mjere zaštite od štetočinja preporučuju.

Informiranje i promidžba

InfoDesk - Trogir

Sudjelovanjem na mnogim događanjima i manifestacijama i organiziranjem istih trudimo se u što boljem svjetlu prikazati kaštelanskog maslinara i kaštelansko maslinovo ulje. Naglasiti da je riječ o vrhunskim i stručnim osobama čije ulje i po kvaliteti i po okusu stoji bok uz bok s najboljim hrvatskim, a samim time i svjetskim uljima.

Organiziranjem predavanja i kroz usmenu predaju trudimo pobuditi svijest da maslinovo ulje i maslinove prerađevine nisu samo dodatak jelu (još jedna namirnica) već da je to zdrava namirnica (lijek) i začin koji svakome jelu dodaje ono nešto posebno. Također trudimo pokazati primjerom i pomoći ljudima diferenciraju jedno maslinovo ulje od drugoga, da znaju prepoznati kvalitetu i specijalne olfaktivne osobine.

Kao što ne postoje dva ista vina, tako ne postoje ni dva ista maslinova ulja, te se treba naučiti poštovati i cijeniti upravo te različitosti. Iz tog razloga organiziramo i provodimo školu kušanja ulja te Noć mladog maslinovog ulja.

Grupna kupnja

rezidba

Organiziramo grupnu kupnju raznih vrsta gnojiva, strojeva i alata u periodu kada su oni potrebni za rad i obradu maslinika odnosno maslina.