AgroSkill, 1. modul: Demonstracija berbe

Dana 12.11.2016. godine u masliniku Instituta za jadranske kulture u Kaštel Starom održana je demonstracija berbe električnim i pneumatskim alatima za branje (prvi AgroSkill modul).

Rokov servis iz Kaštel Gomilice predstavio je električni tresač maslina marke Zanon, model Mambo Carbonium, te demonstrirao rada tresača. Sa težinom od tek nešto preko 2 kg, tresač je bio posebno zanimljiv zbog mogućnost berbe i kod velike gustoće krošnje te činjenice da ne zahtjeva nikakvo održavanje. Osim samog tresača, predstavljen je i motorni puhač lišća marke Cifarelli, koji olakšava čišćenje maslina nakon same berbe, a dok je plod još na mreži odnosno ceradi.

Tijekom demonstracije prisutni su mogli i sami isprobati rad sa strojevima te čuti preporuke kako organizirati rad u masliniku, posebice tijekom branja.

Zahvaljujemo se Rokov servisu na suradnji, te sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže na narednim demonstracijama i radionicama koje organiziramo u sklopu projekta AgroSkill. Više informacija na stranici projekta.